Much more than running a restaurant

jogging12.JPG

Run, run, run...

Enkele jaren geleden, in 2013, hadden Gert en ik het goede voornemen onze conditie te verbeteren. We stonden aan de vooravond van een intense periode. Hertog Jan zou zijn deuren sluiten op de oude locatie, de bouw van het nieuwe restaurant was gestart en we waren volop bezig met het concept voor ons pop-up restaurant Yellow. De stress in ons leven nam toe en we zochten een manier om hiermee om te gaan.

Gert en ik voelden de noodzaak iets te doen aan onze conditie omdat we wisten dat we zowel fysiek als mentaal tot het uiterste zouden worden gedreven. Van toen af aan namen we sport en beweging veel serieuzer en begonnen we dit ook effectief in ons dagelijks schema in te plannen.

Uitgedost in onze nieuwste sportoutfits meldden wij ons destijds bij personal trainer Geert Lammertyn van Q-Life. We kozen bewust om samen met hem te trainen omdat we beseften dat volhouden anders erg moeilijk zou zijn. Een trainingschema werd ontplooid: er werd gewogen, vet- en spiermassa bepaald, stabiliteit en soepelheid getest en een stappenplan opgesteld. In het eerste jaar dat we samen trainden is Gert, mede dankzij een aangepast voedingspatroon, 14 kg afgevallen en is onze conditie er merkbaar op vooruitgegaan. Los van onze persoonlijke overtuiging zette dit ook in ons team iets in beweging.

Meelopen in Dwars door Brugge (15 km) startte ooit als een stoere uitdaging onder de koks maar ondertussen groeide deze wedstrijd voor ons uit tot een echte traditie. Elk jaar proberen we zoveel mogelijk mensen uit ons team warm te maken om deze uitdaging aan te gaan. En dit lukt aardig: soms zijn er mensen die voorzichtig beginnen met de 5 km maar dan het volgend jaar toch kiezen voor de volle 15 km. De anderen zorgen voor mentale support langs het parcours. Het samen trainen, werken naar een bepaald doel en beleven van de wedstrijddag smeedt banden en bevordert de teamsfeer. Leuk om te zien dat deze positieve vibe zich ook op de werkvloer verder zet.

IMG_4492.jpg

Afgelopen zomer werd Gert 40 en hij droomt er al heel lang van om een marathon te lopen. Dit weekend is het eindelijk zover, dan loopt hij de Great Bruges Marathon. Opnieuw konden we een team van 25 personen (medewerkers van Hertog Jan, L.E.S.S. en Vilvordit) warm maken om deze uitdaging samen aan te gaan. Ik bewonder de toewijding waarmee Gert zijn trainingsschema de afgelopen maanden heeft afgewerkt.  Eénvoudig was het zeker niet want hij was enkele keren in het buitenland waar trainen niet evident was. Nu kampt hij met een kleine blessure aan zijn voet en is hij wat verkouden. Maar zoals ik hem ken zal zijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen hem, net zoals in zijn job, zeker helpen om ook deze droom waar te maken.  Zoals de meesten in ons team loop ik zelf de halve marathon, iedereen van harte welkom om ons te komen aanmoedigen. Veel succes iedereen!

Joachim BoudensComment