Flanders food faculty - Hertog Jan 24.08

Japanse Chefs in Vlaanderen

Zopas, van 21 tot 24 augustus, hadden we in Hertog Jan 3 toonaangevende chefs op bezoek. We zetten daarmee een prille traditie voort: ook vorig jaar kookte Gert al samen met een Japanse chef.

Scoren bij buitenlandse bezoekers, was precies de bedoeling van Toerisme Vlaanderen toen het aanbod om een grote delegatie naar Vlaanderen te laten komen zodat ze die Belgisch-Japanse uitwisseling van nabij konden meemaken, zegt Sofie Van Den Bossche. Zij is coördinator bij ‘From Flanders with Food’, een team bij Toerisme Vlaanderen dat Vlaamse bestemmingen promoot door in te zetten op onze gastronomie. ‘Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de toeristen bij het uitkiezen van hun bestemming rekening houdt met de culinaire kwaliteit van een regio. We hebben in Vlaanderen op dat vlak veel troeven in huis. Het enige waar het nog wat aan ontbreekt is de bekendmaking van onze Vlaamse gastronomie. Met dit initiatief van Hertog Jan werken we daar aan. En zo komt niet alleen Hertog Jan maar ook heel Vlaanderen wereldwijd in de picture staan.’

Lees het volledige artikel op de Hertog Jan website

© fotografie Piet De Kersgieter