Weekend Interview De Tijd

De Tijd - Juni 2017

 

Als kind wilde Joachim Boudens ‘ergens de beste in worden’. Nu is hij een bekroonde sommelier en het zakelijk brein achter het driesterrenrestaurant Hertog Jan.  

Op werkdagen beperkt het ontbijt van Joachim Boudens (37) zich doorgaans tot een yoghurtje. Alleen op de sluitingsdagen van Hertog Jan, zondag en maandag, neemt de bekroonde sommelier en ‘directeur de salle’ uitgebreider de tijd.

We hebben afgesproken in tearoom Caruso in Oostende, op wandelafstand van waar Boudens woont. Zowat elke zondag strijkt de geboren en getogen Oostendenaarhier neer. ‘De ambachtelijke koffiekoeken vind je nergens anders in deze stad’, zegt hij terwijl hij de eigenaar van de tearoom energiek begroet.

Op de achtergrond

Terwijl Gert De Mangeleer, de chef-kok van Hertog Jan, inmiddels wereldberoemd is in Vlaanderen, blijft mede-eigenaar Joachim Boudens meer op de achtergrond. ‘Nee, het steekt niet dat Gert meer in de kijker loopt’, zegt hij nadat hij twee dubbele espresso’s, een groot glas versgeperst sinaasappelsap en een mandje koffiekoeken heeft besteld. ‘Gert heeft het daar trouwens moeilijker mee dan ik.’

Continue reading