Voorstelling Foodprint 1718 op maandag 12 maart

Op maandag 12 maart wordt Foodprint 1718 in Gent Expo feestelijk voorgesteld.  Al voor de 5de keer mocht ik, als hoofdredacteur voor de Nederlandse versie, de inhoud van dit culinaire jaarboek mee bepalen. 

Vanaf het prille begin vond medeoprichter en bezieler Jozef Govaerts het belangrijk dat de dames een prominente rol in Foodprint kregen. Elk jaar opnieuw siert een sterke, vrouwelijke persoonlijkheid de cover en ook dit jaar zal het niet anders zijn. De titel van Wine Lady of the Year gaat naar een dame die zich verdienstelijk maakte in de wijnwereld en dit met de steun van Meyhui & Winterhalter.  

Verder worden de beste Pizzaiolo en Sommelier of the Year in de bloemetjes gezet. De eerste maakt de beste pizza en mag zijn prijs ontvangen met dank aan Kaasbrick.  De tweede wordt verkozen door de restaurantbezoekers die kunnen stemmen op hun favoriete sommelier.  

Jaar na jaar speelt de fotografie een belangrijke rol in Foodprint. Dankzij Joris Luyten, die telkens weer al zijn internationale contacten aanspreekt, prijken in elke editie de mooiste foodfoto's van ‘s wereld beste fotografen. Tijdens Horeca Expo later dit jaar kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete foto. De winnaar ontvangt de prestigieuze Foodprint Culinary Food Photo Award. Dankzij de ondersteuning van Chromalux kunnen de gasten tijdens de receptie op maandag genieten van een unieke tentoonstelling met alle foto’s die in de nieuwste editie opgenomen zijn.

Benieuwd naar het resultaat?  Bestel uw exemplaar vanaf dinsdag 13 maart 2018 via de Foodprint website.